Het speerpunt van het Umbrische oenologie

De wijnen van Castello di Corbara worden gemaakt op een eeuwenoud landgoed dat in de Middeleeuwen toebehoorde aan de graven van Corbara uit de familie Montemarte. Het landgoed ligt in de buurt van Orvieto, bij het meer van Corbara, in Umbrië.

De 140 ha. wijngaard zijn sinds een jaar of dertig in het bezit van het landgoed...

Recent onderzoek in de wijngaarden heeft diverse unieke klonen van druivenrassen aangetroffen, onder andere van de Montepulciano en de Grechetto. Deze klonen worden nog verder onderzocht en opnieuw aangeplant.

Castello di Corbara: traditie en innovatie in de Umbrische oenologie

Locaties in Umbrië

De wijnen van Castello di Corbara worden gemaakt op een eeuwenoud landgoed dat in de Middeleeuwen toebehoorde aan de graven van Corbara uit de Franse familie Montemarte (Montmartre).

Het landgoed ligt in de buurt van Orvieto, bij het meer van Corbara, in Umbrië.
Eind negentiende eeuw kwam het landgoed in bezit van een bank, die het in 1997 verkocht aan een consortium van ondernemers.
Deze ondernemersgroep is volop bezig het oude landgoed te ontwikkelen: er kan in diverse oude boerderijen vakantie gevierd worden, er zijn wijngaarden in exploitatie, het oude kasteel wordt gerestaureerd en allerlei natuurprojecten zijn in gang gezet.

De 140 ha. wijngaard zijn sinds een jaar of dertig in het bezit van het landgoed. Recent onderzoek in de wijngaarden heeft diverse unieke klonen van druivenrassen aangetroffen, onder andere van de montepulciano en de grechetto. Deze klonen worden nog verder onderzocht en opnieuw aangeplant.

Er worden op het landgoed niet alleen met autotochtone rassen gewerkt: in recente jaren zijn ook Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Sangiovese bijgeplant. Voor elk druivenras wordt het beste perceel uitgezocht, zodat de druiven optimaal tot hun recht komen.
De wijngaarden liggen deels in de DOC Orvieto Classico en Ovieto Classiso Superiore, deels in de DOC Lago di Corbara.
Tevens mag DOC Grechetto geproduceerd worden.
Daarnaast maakt Castello di Corbara ook streekwijnen als de IGT Rosso dell’Umbria.

Wijnrondreis en kooklessen in Umbrië

Zin in een lang weekend bij een prachtig landhuis op een heuvel in het platteland, 12 km van Orvieto, Umbrië, met elke dag kooklessen van een echte Italiaanse ster chefkok, Paolo Trippini, lunchen door jullie zelf gemaakt in samenwerking met hem en zijn medewerkers, wijnproeverijen en veel gezelligheid? Dat kan! Boek nu jouw VakantieLab ervaring en krijg 10% korting! Deze aanbieding is geldig tot en met 30 september 2016.

Pin It on Pinterest

Share This