Italiaanse kooklessen en wijn workshop in de Ardennen

Vier dagen in La Classe, een grote prestigieuze hedendaagse accommodatie in Denée, bij de deuren naar de Ardennen, in het hart van de mooiste streek van België, Namur.

Cultuur en geschiedenis in verbazingwekkend Dinant, koningin van de Maas

Op slechts twintig minuten afstand van onze accommodatie in Denée, ligt Dinant met zijn mooi gekleurde huisjes en schitterende terrassen die weerspiegelen op de Maas.

Een echt gerestyled klaslokaal voor de Professor van de Umbrische keuken

Vanaf de “mise-en-place” tot zijn geheimen, neemt top chefkok Paolo Trippini ons mee op reis door traditie en innovatie in de Italiaanse kunst van het koken.

Italiaanse kooklessen en wijn workshop in de Ardennen

Kooklessen & Wijn Workshop België

Dit is een absoluut, buitengewoon nieuwe uitdaging voor VakantieLab. We zijn erin geslaagd om te bereiken wat onze bedrijfsnaam belooft op de meest authentieke manier die mogelijk is. We brengen letterlijk Italië bij je thuis! Nou, bijna dan…

We zijn in België, bij de deuren naar de Ardennen, in het hart van de mooiste streek van België, Namur. Je bent slechts 5 minuten verwijderd van de Molignée-vallei, op 10 minuten van het Manoir de Thozée, de thuisbasis van Felicien Rops, de beroemde negentiende-eeuwse kunstenaar, en op 20 minuten afstand van één van de meest pittoreske steden van het hele land, Dinant. La Classe – de naam die ze hebben gekozen voor de oude dorpsschool die omgetoverd is tot een fantastisch verblijf, is uitzonderlijk in elk opzicht. Uitzonderlijk in de kwaliteit van de materialen, het prachtige gebruik van de ruimte, de keuze van designmeubilair, de hoogste standaard van faciliteiten en uitrusting. Architecten, landschapsarchitecten, milieu sociologen, zijn het erover eens dat La Classe anders is, ‘anders’ op verscheidene manieren. Alle ingrediënten om een bijzondere sfeer te creëren zijn aanwezig. De rest is aan ons en aan jou natuurlijk!

We hebben 4 dagen georganiseerd vol met de meest fantastische activiteiten voor de ware liefhebbers van Italiaans eten en de cultuur van wijn. Wij zullen de gezelligheid beleven van het samenzijn in dit verbluffend mooie gebouw wanneer we leren hoe te koken op deze wijze, te proeven en te genieten van de recepten die onze top chef-kok Paolo Trippini zal introduceren, met het gebruik van lokale ingrediënten en je zal merken dat we gewoon overal ter wereld “Italiaans” kunnen denken en koken.

We gaan ook tot op de bodem met Italiaanse wijn. Onze thema’s zullen een paar ongelooflijke flessen rechtstreeks uit Italië zijn, bij ons gebracht door de ervaring en professionaliteit van enkele van de beste producenten van het land. Van Prosecco’s en Classic Method Spumante tot aan de edelste rode wijnen, tot de meest verfijnde wit, maar ook rosé en dessert wijnen. Onze sommelier zal ons begeleiden door de multi-zintuiglijke ervaringen van het proeven, je ontvangt alle informatie over de wijnen zelf en de best mogelijke combinatie met voedsel, combinaties die we zelf gaan testen tijdens de lunch, bij het diner of het aperitief. La Classe biedt een breed scala aan mogelijkheden om de vrije tijd door te brengen, om te ontspannen of actief te zijn op veel verschillende manieren. Van het kijken naar een film in de bioscoop zaal, uitgerust met een breed beeld met Dolby Surround, een digitale beamer en een dvd-speler tot aan het spelen van tafelvoetbal of ping pong, je kan naar muziek luisteren, rondhangen in de grote tuin, een basketbal uitdaging aangaan of een wandeling en een praatje maken. Als de tijd en het weer gul zijn, kunnen we ook een aantal bezoeken aan de belangrijkste bezienswaardigheden van het prachtige gebied dat ons verblijf omringt plannen. De lange weekenden bij La Classe beloven absoluut onvergetelijk te gaan worden en een echte “must” voor diegenen die wonen in Nederland, België, Luxemburg, in het algemeen voor iedereen die binnen het bereik van 200-300km van Dinant wonen.

Dag 1
In de middag wordt je door ons verwelkomd met een aperitief en hapjes. Vervolgens kan je de prachtige woning, die je thuis voor de komende vier dagen zal zijn, bewonderen. Je zal onmiddellijk kennismaken met onze topkok Paolo Trippini en zijn medewerkers, die ons diner bereiden en het programma van de volgende dagen bekend zullen maken. De gerechten worden gecombineerd met onze geselecteerde wijnen rechtstreeks uit Italië. Zodra we van onze maaltijd genoten hebben, kunnen we in onze bioscoop een Italiaanse film met Nederlandse (of Engelse) ondertiteling gaan bekijken, het zal de eerste zijn uit een selectie gekozen door een Italiaanse film expert die over films schrijft voor de belangrijkste Italiaanse tijdschriften en kranten.

Dag 2
Na een overvloedig Italiaans ontbijt, op basis van espresso, cappuccino, gebak, maar ook verse citroen of sinaasappelsap, granen en yoghurt voor wie de calorieën laag wil houden, gaan we meteen van start met de eerste kookles. We beginnen om 09:00 uur met het regelen van de “mise en place” voor de lunch- en diner menu’s van vandaag, dus we zullen druk bezig zijn met het kiezen van de juiste ingrediënten, het voorbereiden van de sauzen, bouillons, hakken van de groenten en uiteindelijk de behandeling we het vlees en/of de vis. Aan het einde van dit proces zullen we beginnen met het koken van onze eigen lunch onder leiding van Paolo en zijn medewerkers. In de middag, na wat uurtjes ontspanning of als we hebben gekozen voor een excursie in de buurt van ons verblijf, zullen we beginnen met de eerste wijnproeverij, gewijd aan de mousserende en witte wijnen. De wijnproeverij zal eindigen met een door onszelf bereid aperitief met hapjes, wederom onder leiding van onze chef-kok en zijn medewerkers. Na het aperitief is het weer tijd om aan de slag te gaan in de keuken, want we gaan dan ons diner bereiden! Met behulp van de “mise-en-place” die we tijdens de ochtend les al hebben voorbereid, gaan we onze eigen gastronomisch diner bereiden, en we gaan weer aan het werk in de lijn met Paolo en zijn medewerkers. Het wordt dan weer tijd om te genieten van een andere Italiaanse film uit de prestigieuze selectie die we hebben gekregen, of we gaan gewoon genieten van deze vrije tijd, op de beste manier die we ons kunnen voorstellen.

Dag 3
Net als de dag ervoor, wordt het ontbijt geserveerd vanaf 8:00 en om 9:00 zullen we weer intensief bezig zijn met onze tweede kookles. Een nieuw menu, een nieuwe “mise-en-place”, nieuwe technieken, ingrediënten en recepten. Na de bereiding en zodra we genoten hebben van onze eigen lunch, kunnen we vertrekken naar Dinant voor een wandeling in deze mooie stad die aan de deuren van de Ardennen ligt (als het weer niet al te slecht is om dit toe te laten). Eenmaal weer terug, gaan we door met de wijnproeverij, dit keer gewijd aan de rosé en rode wijnen. Na het ondertussen traditionele aperitief, gaan we beginnen met de voorbereiding van onze diner, op basis van het menu geregeld door onze top chef-kok Paolo Trippini tijdens de culinaire ochtendsessie. Na elk diner zijn we vrij om van een grote selectie van Italiaanse dessert wijnen en grappa ‘s, altijd begeleid door onze sommelier, te genieten. En dan wederom zijn we weer druk bezig met het kiezen van onze late avond activiteit, tussen één van onze Italiaanse films of één van de andere vele mogelijke activiteiten.

Dag 4
Na ons laatste ontbijt in La Classe, zullen we de derde kookles bij gaan wonen. Weer een nieuw menu, nieuwe “mise-en-place”, maar deze keer alleen voor de lunch, die rijker zal zijn dan we gewend zijn rond deze tijd. Geïnspireerd op de Italiaanse traditie van de zondagse lunch, de gelegenheid voor het hele gezin om samen te komen om quality time met elkaar te delen, voor ons zal dit ons afscheid worden van La Classe en deze verbazingwekkende vier dagen die we dan samen hebben doorgebracht. Er kan geen twijfel over bestaan dat uw verblijf hier je kijk op het leven een nieuwe wending zal geven. Het moeilijkste zal zijn om te vertrekken, maar we kunnen ons troosten met het gevoel dat dit pas de eerste keer is geweest. Omdat je zeker dit lange weekend bij La Classe zal gaan missen en vroeger of later zal het je lukken om terug te komen.

De hoogtepunten:

  • Max aantal deelnemers: 16
  • Transport naar alle de bestemmingen van deze reis
  • Drie overnachtingen in het hedendaagse accommodatie La Classe
  • ’s Morgens wordt het ontbijt geserveerd
  • Drie kooklessen met top chefkok Paolo Trippini en drie keer lunchen en dineren met zelf gemaakt gerechten
  • Drie Wijnproeverijen met onze sommelier
  • Selectie van Italiaanse spelfilms met Nederlands ondertiteling door een beroemde Italiaanse cinema kritiek, te genieten in het cinema zaal binnen La Classe
  • Visite naar Dinant en andere leuke plekken in de buurt van Denée
  • Mogelijkheid om wijn en EVO olie (en/of andere nietbederfelijke producten) te bestellen en te ontvangen rechtstreeks uit Italië door een internationale koeriersdienst tegen lagere kosten.

De prijs van deze reis is € 695- per persoon.

Als geboekt voor 30-09-2016 dan krijgen jullie 10% korting.

Op eigen gelegenheid ga je naar La Classe in Denée.

De prijs is ook exclusief wijn en alle andere dranken, zoals koffie, water enz., geconsumeerd tijdens het verblijf.

Reservering

Wie is onze reisleider?

Mijn naam is Enrico en ik ben geboren in Rome maar mijn familie komt uit Civitella del Lago, een middeleeuws dorp op een heuvel tussen Orvieto en Todi (Umbrië). We zijn daar al generaties lang, eerlijk gezegd waren we er altijd al, sinds de eerste mensen zich registreerden in dit dorp was daar ook een Cioccolini bij. Ik ben gepassioneerd van eten en wijn, en mijn kennis van de omgeving is ongekend groot. Ik leid je door de ontdekking van onbekende schatten van één van de mooiste en belangrijkste wijnregio’s van Midden-Italië.

Pin It on Pinterest

Share This